Познавайки миналото, анализираме настоящето и виждаме в бъдещето

                       Здравейте,
                Казвам се Андрей Марков
                Добре дошли в моя блог!

Тук ще систематизирам всяка важна информация имаща връзка с инвестициите.

Силите движещи световните процеси през последните 3 века диктуват глобалната политика и икономика и в наши дни, а най-вероятно ще продължат да го правят най-безкрупулно още дълго време. Нали трябва да създават Новия си световен ред. Затова всеки сериозен инвеститор е нужно да познава  и анализира световната финансово икономическа история.  В тази връзка който проявява интерес ще е полезно да следи съответните исторически и конспиративни раздели в блога.

Много често, както в живота, така и при инвестирането голямото влияе на малкото. В тази връзка следвайки максимата "Мисли глабално-действай локално", ще развивам с полезни статии темата "Геополитика и Геоикономика".   Добре е да сме наясно с голямата картина на процесите които текат в момента, а също така и перспективите за промени в  дългосрочен план преди да предприемем нашата локалната инвестиция, без значение каква точно е тя.

Живеем в индивидуалистично капиталистическо общество с всичките му недостатъци, така че ви предлагам да се запознаете с  основните ориентири на порочната схема на капиталистическата икономика ,  в която се налага да живеем и инвестираме.

Инвестираме в икономиките на страните от капиталистическите общества и трябва да сме наясно, че: "науката" икономика е .... псевдонаука  ревностно налагана като религия  от пазарните фундаменталисти 
Господстващата в момента икономическа система е   родена  от ... Хаоса  и поради това е нестабилна и обречена на ...кризи . А кризите от своя страна са златното време за един инвеститор. Е, поне дотогава, докато оцелява капиталистическата система:) А тя, капиталистическата система я чака Апокалипсис, въпроса е ...кога?

Живота и инвестициите ни зависят от Обществените проблеми и процесите които протичат в обществото. Поради това считам за важно да се следи и тази материя в съответната тема.

Слизайки от голямото и глобалното към малкото и локалното в блога  си развивам  конкретни инвестиционни теми, които могат да интересуват един малък индивидуален инвеститор стараещ се да опази и увеличи парите си в инвестиционната джунгла. 

Съвсем начинаещите инвеститори е добре най-напред да разберат огромната разлика между добре познатото СПЕСТЯВАНЕ и умелото и целенасочено ИНВЕСТИРАНЕ.

След това в раздела наречен “Мини академията  за начинаещия инвеститор”,  ще могат да се запознаят с основите на инвестиционния процес според господстващата в момента пазарна догма, за да са наясно  как  най-добре да се приспособят и да инвестират в настоящата среда. Сиреч да се научат добре да играят на музиката която им пускат кукловодите. Новобранците ще получат насоки и как да определят  инвестиционните  си цели и ще се убедят в полезността на финансовото планиране.

Преди да инвестират начинаещите е добре да са наясно със себе си и в тази връзка е желателно  да определят  рисковия си профил като  индивидуални инвеститори.

Може би най-ценното в практически аспект  което ще намерят новобранците в инвестирането тук е един кратък "FREE курс за начинаещи инвеститори", подкрепен от темите "Базови инвестиционни знания" , инвестиционни правила и инвестиционни стратегии.

Много хора гледат, но малцина виждат!  За да не се дъним на финансовите пазари е задължително да имаме визия за това как ще се развиват нещата в дългосрочна перспектива. Като започнем от най-малкото - собствената ни инвестиция и почерпим опит от визиите как ще се развива света, икономиката и обществото според някой авторитенти визионери.

Сигурно ще има и още в блога ми в течение на времето, а засега приятно четене  на това което е налично!

Коментари

koki каза…
КАТО ГЛЕДАМ ОТ ДОСТА КНИЖКИ СИ ПОПРЕПИСАЛ
Анонимен каза…
koki :) Това може само да радва хората... все пак няма да търсят и да четат от 20 книжки! А пък и трудно ще се измисли нова топла вода ;)
Анонимен каза…
Как мога да контактувам със Вас? Ако искате да работите в българска компания за търговия и инвестиране която изповядва стила на: Soros, Lous Bacon, Bruce Kovner, Stanley Druckenmiller, Nick Roditi, Jim Rogers моля ми пишете на: online2@cyber-rights.net
cherkezov каза…
Супер.Очарован съм от добре подредена и систематизирана информация. МНОГО ДОБРА РАБОТА
Анонимен каза…
Много полезно четиво.Благодаря за събраната информация която споделяш