7.11.2012 г.

Истината за Либия и Муамар Кадафи.


През 1951 г. Либия е била най-бедната страна в света...
Оказва се обаче, че под пясъците са скрити 100 милиарда барела петрол!
Монархията в Либия е свалена от Муамар Кадафи през 1969 година. 
Между 1969 и 1977 година Либия е официално под неговото ръководство като република (Либийска арабска република), а между 1972 и 1977 е де юре част от Федерация на арабските републики заедно с Египет и Сирия. През 1977 година Кадафи се отказва от всички постове и бива установена т.нар. „Велика социалистическа либийска арабска народна джамахирия“, чието устройство е обусловено от Зелената книга
Третата Всемирна теория, изложена в „Зелената книга“, води към създаването на джамахирия – общество, което въплъщава мечтата за Града на Слънцето. „Зелената книга“ е подобна на Корана, подобна на Тората, нейният зелен цвят е цветът на пролетта, цветът на народа, цветът на развитието, цветът на рая”.
На теория джамахирията е децентрализирана директна демокрация със система от „народни конгреси“, чрез които населението участва пряко в политическия процес. Тези първични народни конгреси избират Всеобщ народен конгрес, който е в ролята на законодателна власт, както и Всеобщ народен комитет, който има функциите на изпълнителна власт
От 1970-те години насам Либия осъществява голям социален и икономически напредък, благодарение на малкото си население и високите петролни приходи. В края на първото десетилетие на 21 век, нефтодобивът генерира около 58% от либийския брутен вътрешен продуктПреди нападението на Либия от НАТО през 2011г., при БВП на глава от населението от $ 14100  местните жители са се наслаждавали на един от най-високите стандарти на живот в Африка, по-добър от този в Русия  и Саудитска Арабия. 
В Либия жилищата са се считали за човешко право.

Mладоженците са получавали по 50 000 $ за да си купят свой дом.

И електричеството е било базплатно за ВСИЧКИ хора.

Кадафи обещал да получи жилище всеки един либиец преди да даде на своите собствени родители…изпълнил обещанието си, баща му починал без да има свое собствено жилище. 
Всяко либийско семейство получавалo годишно общо хиляда долара от дотации. Помощта за безработица е 750 долара. 
Преди Кадафи 1/5-та от либийците са били неграмотни, той е направил образованието БЕЗПЛАТНО и на високо ниво…сега 83% от всички либийци са образовани.
Здравеопазването също е било БЕЗПЛАТНО и висококачествено. Заплатата на една медицинска сестра с най-ниска квалификация е била 1000 долара. Разбрахте ли сега защо българските медицински сестри  заминаваха да работят в Либия?
И ако либийците не намирали образованието, което са търсили и здравеопазването, което са имали в Либия… либийското правителство ги спонсорирало за да заминат да се учат и лекуват извън Либия.
Всички кредити са били безлихвени, 0% по закон.
Ако либиец си купувал автомобил, правителството му плащало 50% от цената. Цената на бензина била 0,14 $. Пътищата са били също много добри.
Всеки гражданин, желаещ да стане земеделец му се давало за безплатно ползване земя… дом, оборудване, добитък, и семена. 

За всеки продаден барел с петрол от Либия, една част от парите е влизала директно в сметките на всички либийски граждани. 
libya-oil-map-500x448

Кадафи е вярвал в пряката демокрация, директното участие на хората във властта. За всяко новородено дете родителите са получавали по 5 000 $. Храната е била много евтина, 40 франзели са стрували 15 цента. И много, много други проекти и неща в полза на гражданите на Либия. 
Нищо повече от тези неща няма да видят либийците.

На 1-ви юли, 2011 година, 1,7 милиона либийци се събраха на Зеления площад в столицата Триполи, за да протестират срещу решението на НАТО да бомбардира Либия. Това представлява около 95% от населението на Триполи и 1/3-та от цялото население на Либия.

Две причини са в основата за  военните действия в Либия. В случая петролът е само добавка – той служи за отклоняване на вниманието на световната общественост от истинските причини. 


Първа причина:

ВОДАТА
Либия заедно с части от Египет, Судан и Чад лежат върху Нубийската водоносна система – подводен океан от прясна вода. Смята се, че това е най-големият в света резервоар за вода. Контролът върху водата е безценен, особено за Африка.
Френските компании „Веолия“ (която  придоби и „Софийска вода“), „Суец Ондео“ (бивша „Женерал Де-з-О“) и „Сор“, известни още като „трите сестри“, контролират над 40 на сто от глобалния пазар на вода. 
Ако водната инфраструктура на Либия бъде поразена при въздушните удари, от привлекателните бъдещи поръчки за реконструкцията й ще се облагодетелства Франция чрез „трите сестри“.
Това ще е последната стъпка за приватизация на целия този океан от безплатна сега вода.
От страните, в чиито недра дреме това съкровище, Либия единствена инвестира в значим проект за използване на водата.
На 1 септември 2010 г., при откриването на поредния изкуствен речен участък от мащабния проект Great Man-Made River  (Великата река, сътворена от човека), Муамар Кадафи направи важно изявление.
„След това достижение на либийския народ заплахата от САЩ срещу Либия ще се удвои!“
Либийският воден проект, наричан Осмото чудо на света, обезпечава ежедневно 5 млн. куб. метра вода през пустинята. За сведение: Приблизително 90% от територията на Либия е пустиня. Водата от Нубийската водоносна система чрез огромна мрежа от над 1300 кладенци и канали се транспортира  от четирите големи подпочвени басейна: 
Куфа с площ от около 350 000 км2, намиращ се на юг до границата с Египет, оценяван на 20 000 км3 водни запаси, басейна Сирт, оценяван на 10 000 км3 вода, и Мазрук с големина 450 000 км2 и 4800 км3 вода. Други значителни количества вода се добиват от басейните Джуфра и Хамадах. 
Инвестицията е 25 млрд. долара, за които Кадафи не взема и цент заем нито от МВФ, нито от Световната банка за разлика от практиката на държавните проекти в страните от региона. Великата изкуствена река доставя ежедневно 6 500 000 m? вода до Триполи, Сирт, Бенгази и цялото либийско крайбрежие.
Цената на един кубичен метър вода е – забележете – 35 цента. (Някой може ли да обясни защо водата в България е по-скъпа? Вижте цифрите – те са красноречиви.). 
Запасите от подземната вода в Либия са колосални – учените са изчислили, че водните запаси се равняват на двестагодишния дебит на река Нил.
Да не забравяме и че вече 20 години Световната банка и МВФ саботират водните проекти в тази част на света. Например като блокираха строителството на канала на Белия Нил – Jonglei Canal. Чудно защо тези „световни помагачи“ са навсякъде, за да пречат, заробват и диктуват световното развитие…
Втора причина:
ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ
С разрастването на финансово-икономическата криза някои държави започнаха да говорят за златото и неговото въвеждане в междудържавните разплащания. Информация по темата има тук.  Една такава независимост никога няма да бъде допусната от финансовите акули на Ариман.
По същия повод Муамар Кадафи преди време призова арабския и африканския свят да се откажат от долара и еврото, за да преминат към обща валута – Африкански Златен Динар. 
Предложението на либийския водач беше последвано от силно негативна оценка от страна на САЩ и Брюксел. Френският президент Никола Саркози в едно свое изказване заяви, че либийците в лицето на Кадафи, цитирам, са заплаха за финансовата сигурност на човечеството. Разбирайте: Заплаха за престъпната световна банкстерска система.
Първото нещо, с което се заеха „бунтовниците“ терористи в Либия беше да създадат нова Централна Банка. Точно такава, каквато е в Западния свят – собственост на Ротшилд. Някои експерти изчисляват, че Ротшилд притежават над половината от богатствата по света. Тези банки създават пари от въздух (НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ) и ги продават на хората, като имат и допълнителни интереси от процедурата. Това означава, че ние никога нямаме и няма да имаме достатъчно пари за да платим „това“, което са ни пробутали. Винаги ще бъдем техни длъжници, смешно е, но това е банковата система на Ротшилд от, която сме зависими всички почти. Така че ние, нашите деца и нашите внуци сме раждани робове на тази ционистка банкова система на Ротшилд и техните интереси. 
За разлика от нашите продажни лидери, Муамар Кадафи отказа да продаде хората си – ЛИБИЯ НЯМАШЕ ДЪЛГОВЕ !!!

Започвате ли да виждате, какво се случи и кой стои зад атаката на НАТО над свободна и суверенна Либия? 
Либийските граждани имаха повече от колкото имат хората в много други държави на Запад, включително и от хората в САЩ.

Няма коментари: