10.09.2013 г.

Наближава краят на долара, като световна резервна валута


От 6 септември 2013г. ......само преди дни, Китай направи официално изявление, че банковата му система е готова, всички техни комуникационни системи са готови, всички системи за прехвърляне на средства са готови, и от този ден, четвъртък, 6 септември всяка нация в света, която желае може да купува, продава или търгува със суров петрол , може да го прави с помощта на китайската валута, а не с американският долар !!!!!!.




По ирония на съдбата, от 06 септември, индекса на стойността на долара е намалял от 81,467  до днешната цена от 79.73. 


Докато анализаторите се съсредоточиха върху събития, които се случваха в Еврозоната, както и очакваното намаляване на паричното предлагане от страна на Федералния резерв в четвъртък, и не е случайно, че доларът започва да губи сила в деня на обявяването на новината от Китай. 
Тъй като Китай не е нация  производител на петрол, въпросът който повечето хора ще си зададат, е:  как азиатската икономическа сила ще има достатъчно петрол, да засегне хегемонията на долара? 
Този въпрос получава отговор чрез ново търговско споразумение, което бе подписано на 07.09.2013г. между Китай и Русия, в което Руската федерация се съгласи да продава петрол на Китай, за всякакви суми в юани, които те желаят……

Това не се е случвало в историята на суровият нефт. Тъй като суровият петрол стана мотивиращата сила на цялата американска икономика, и всичко в живота ни се върти около суровият нефт, и цялата търговия със суров петрол който е продаден, купен, търгуван, във всяка страна по света, се използва американският долар. Петролът е стандартната валута на света. Не е йената, не е лирата, не е долара. 
Повече пари се прехвърлят по целия свят за суров нефт, отколкото във всеки друг продукт. 
Това ново споразумение между Русия и Китай, има сериозни последици и по отношение на Иран, и останалата част от Близкият изток. Повече няма да имат ефект американските санкции срещу Иран, тъй като нацията може да избере да продава своя петрол към Китай, и да получават Yuan в замяна, и да използва тази валута  за купуване на  необходимите ресурси от които се нуждае. 

Светът се промени миналата седмица, а не се чу и дума от Wall Street или от политиците. A всъщност, това е голям удар за американската империя, и за силата на американският долар като резервната валута на света. 

Китай, заедно с Русия, сега се стремят да се превърнат в администратори на енергия, и по този начин да контролират новата петролна валута.

Oil Sources for China


Източник:
http://www.examiner.com/article/dollar-no-longer-primary-oil-currency-as-china-begins-to-sell-oil-using-yuan
Превод: Пламен Николов

Още по темата в развитие: 

… Да кажем на долара "Goodbye!"


2 коментара:

Анонимен каза...

Как мога да контактувам със Вас? Ако искате да работите в българска компания за търговия и инвестиране която изповядва стила на: Soros, Lous Bacon, Bruce Kovner, Stanley Druckenmiller, Nick Roditi, Jim Rogers моля ми пишете на: online2@cyber-rights.net

Анонимен каза...

So my advice for you is, choose those brands that come with different sizes so
that you can choose the smallest bottle for first trial with a new brand.
Scalp massage promotes hair growth by reducing
stress and tension. People often make a mistake
and only apply oil on the hairs while massaging head with coconut oil, hairs cannot absorb any thing hence massaging hairs can only make
them shine temporarily but cannot nourish them, for proper nourishment one needs to massage the scalp as hairs take all
the nourishment from their roots which are located in the scalp.


Here is my blog post Darian Braun