3.03.2016 г.

Великобритания-империята на злото!

Няма значение, какво е било миналото. По-важно е то да не опетнява днес господстващите световни лидери.
Индустрията на Холокоста® не обича конкуренция, няма какво да се чудите, че 100 г. не се признаваше арменския геноцид от световната общност и лидерите. Камо ли да се споменава за най-големия геноцид в историята на човечеството – индианския. Масовите престъпления против човечеството са се крили от световните нации в продължение на столетия, и днес продължава всичко по старому. На никой победител не му трябва да се прекратява потокът от ресурси, нито да бъде подаден в международен съд за да изплаща обезщетения. Та за това е така, заради пари и власт.
През 1943-44 г. британската колония в Индия, провинция Западен Бенгал, както и Одиша, Бихар и Бангладеш и др., биват подложени на източване на хранителните ресурси, обричайки приблизително 4 милиона души на глад. Британската администрация още от началото на годината изнесла около 80 хиляди тона зърно. А на хората за да им бъде отнета възможността за изхранване чрез риболов, британците конфискували 55500 лодки под претекст да не попаднат в ръцете на евентуалното японско нахлуване. Това също и нарушило системата на вътрешния воден транспорт.
Abandoned
Индийският икономист Амартя Кумар Сен твърди, че гладът е бил причинен от предизвикания икономически срив в градовете, където цените на продуктите рязко били повишени.
„Мразя индийци. Те са озверели хора със зверска религия. Гладът беше по тяхна собствена вина заради това, че се плодят като зайци.“ – Уинстън Чърчил
Това не е единственото подлагане на местното население на глад, извършвано от британците. Правило се е систематично през годините, започвайки още преди 1770 г., след това и през годините 1783, 1866, 1873, 1892, 1897.
India Famine victims, 1877-78, cabinet card, ca. 1880. Sold by the Women's Missionary Society for the benefit of the Foreign Missionary Work of the Lutheran Church. LCA 16.6.3 box 8 f. 12 India - Photographs. ELCA Archives image. http://www.elca.org/archives
След появата на британците, повечето от гладуванията са били предизвикани от заграбването на местните природни ресурси, завишаването на цените и таксите. Първият и най-брутален глад е бил още през 1769 г. и убивайки около 10 милиона души, милиони повече от затворените евреи в лагерите по времето на Холокоста®. Този глад е затрил една трета от населението на Бенгал. Джон Фиски написа в своята книга „Невижданият свят“, че през 1970 г. в Бенгал е било много по-зловещо и смъртоносно отколкото е било по времето на чумата в Европа през 14-ти век.
1876_1877_1878_1879_Famine_Genocide_in_India_Madras_under_British_colonial_rule_3
Британците започнали с притискането на местния владетел на Моголската империя, изисквайки жителите да им плащат постоянно увеличаващи се такси, като го правили представяйки ги за законен данък, за да избегнат евентуалните бунтове. Така хората плащали мислейки си, че парите отивали за местните власти, а те реално се изнасяли за Британия. Това била първата фаза за идния изкуствено предизвикан глад.
След като останали без пари, местните претърпели силни бури, които унищожили реколтите. Огромни земеделски земи били изоставени от фермерите и след като през 1771 г започнали да измират все повече хора, британците увеличили таксите на 60% с претекст, че имало по-малко продукция и не можело да си позволят да имат големи загуби. За тези, които все още не били паднали от глад се появило задължението да плащат дори двойно, за да гарантират, че британската хазна няма да претърпи никакви загуби.
Bengal-famine1_webarticle
По време на гладът през 1943 г., правителството от Делхи пратило писмо до Чърчил обяснявайки разрушителната сила на трагедията, а единствения отговор на циониста бил: „Защо тогава все още не е умрял Ганди?“.

Забелязахте ли, че само от тези два описани случая на геноцид от англичаните са умрели 14 милиона човека? Общо им се приписват обаче най-малко 29 милиона!!!

Британската империя е била най-голямата световна сила и на чело на колонии, протекторати, мандати и територии, контролирайки близо 500 милиона души и 33700000 кмземи. През 1922 г. империята вече обхващала 20% от територията на Земята и 23% от населението й. Днес кралицата на Великобритания е най-големия земевладетел в света. 
Пътищата на всички злини, които съществуват в световен мащаб, водят до Великобритания и инженерството на злокобно насилие и сектантство. Днес наследниците на британската престъпна история най-нагло не изразяват никакво желание да се извинят на нито една държава. Заради това британците и техните партньори имат пръснати по целия свят организации и днес, за да влияят на вътрешните граждански и държавни процеси. Само в Индия изчислиха, че през 2009 г., че е имало около 3,3 милиона НПО. В България след „подмяната“ започват да се появяват хиляди.

Нека сравним и направим малко аналогии между Британската империя владеела през вековете общо 115 държави и Османската империя, владеела 42 държави, включително  и Българиия. По-горе видяхме методите и мащабите на геноцид на британците. Знаем и за геноцида на Османската империя...

Що за наглост е съвременните неолиберали да наричат това присъствие, или владичество, след като си е чиста проба колониално робство придружено с геноцид...
......
Планът за доминиране на света за първи по-значителен път става виден през 1904 г. след като Халфорд Макиндер го излага пред Кралското географско дружество в писмо със заглавие „Географската ос на Историята“. Като политик-либерал, той участва в подготовката на Версайския мирен договор, чиято основна геополитическа идея, отразява собствените му позиции. Както е известно, този договор укрепва статута на Западна Европа като „крайбрежна база” на морските сили (т.е. на англосаксонския свят) и предвижда създаването на лимитрофни държави, които да разделят германците и руснаците, препятствайки формирането на стратегически континентален алианс между тях.
Според тази концепция, географското положение е определящо за съдбата на народите и държавите, като влиянието му върху външната и вътрешната държавна политика не намалява в хода на историческото развитие, а – напротив – става все по-голямо. Основната идея на Макиндер е, че огромното вътрешно пространство на Евразия играе ролята на „осов регион” в световната политика и история, господството над който е основа за планетарна доминация.
След това, най-значителното споменаване е направено от Збигниев Бжежински, който заяви, че за доминирането на света е нужно да се завладее центъра на Евразия.
Те също вярвали, че ако завладеят вътрешността на Евразия, без значение кой е на власт в този момент, ще могат да завладеят целия свят. Заради това западните сили формираха тази военна коалиция и атакуват с всички сили, създавайки двете световни войни и по-нататъшните военни конфликти в Евразия.
evil-british--empire46
Ако обърнете внимание, ще видите че британския паунд стои винаги на челните места сред топ валутите. Ще видите, че те също така не приемат актуалния бежански поток. Ще видите, че всички погледи са обърнати към САЩ, но релано Америка е създадена по британски дизайн и всички властови фигури и структури са под контрол. Знаехте ли, че концентрационните лагери, бедните квартали, затворите, детския труд, лошата хигиена,  са измислени от англичаните? Знаете ли, че за да контролират целия свят използват модерните университети (тяхно изобретение), а и без това използват по целия свят английския език? Така се поддържа съвременната добра визия за Англия. Зомбират ни. Знахте ли, че ако Британия трябва да изплаща репарации на всеки човек по света, ще му се падне да получи около 8000€ минимум, просто за старт. Знаехте ли, че почти всичко в Британският музей е пълно с откраднати предмети от колониите им?
Въпреки че учебници и пропагандните текстове ни натрапват лъжи, че най-великата демокрация е Англия и тя винаги е била на светлинни години пред нас – това са лъжи. Правото на глас за мъжете в Англия за първи път се разширява масово едва през 1885 г. Жените в Англия нямат право да гласуват до края на ХIХ век. Робството в Англия съществува формално до 1841 г. До 1852 г. в Англия мъжът е можел да продава жена си. През 1906 г. женската лидерка Емелин Панкхърст води обществена битка за избирателното право на английските жени.
Казано всичко това, естествено е, че еманацията на Запада–Англия не е подкрепила и Русия в битката й срещу монголите и турците. Дори напротив, през цялото време във войните на Русия срещу Турция, включително и за освобождаването на България и балканските народи, англичаните подло играели с Турция срещу Русия. Лондон умело помагал с хора и пари на Турция в битката й срещу Православните народи. Англия е отговорна и за откъсването на български земи от държавните граници. Англия в стремлението си към териториални завоевания, се явяваше крепител на гнилия азиатски ред в Европейска Турция и спъваха освободителната борба на балканските народи.
Нарастваща тревога предизвиква намесата на политиците в оценката на събитията от миналото и стремежите им да манипулират преднамерено общественото съзнание чрез медиите. Прилаганите подходи имат особено голямо значение при съвременните условия на изострено противопоставяне между стратегическите интереси на държави, които имат преобладаващо влияние в световните дела.
Малцина са знаещите и съвестни наши съвременници, а още по-малко тези, на които е угодно да си спомнят за направеното през юни 1944 г. послание от английския премиер Уинстън Чърчил чрез британския посланик във Вашингтон лорд Халифакс до президента на Съединените щати Франклин Рузвелт. То съдържа съдбоносното за страната ни предложение: СССР да поеме отговорността за Румъния и България, а Англия – за Гърция и Югославия.
Ръководителите на трите велики сили – съюзници във Втората световна война, превърнаха България в разменна монета при пазарлъците си за подялбата на Европа в зони на „отговорност“, което доведе до нещастна участ за много минали, а и за бъдещи поколения българи.
В първите дни на септември 1944 г. Чърчил изпраща двама свои емисари в Пловдив за среща със Стойчо Мушанов. На нея те ултимативно заявяват:
„Ако българите не искат да бъдат окупирани от съветски войски, те трябва да се съгласят веднага България да бъде окупирана от турски войски преди да са дошли тук руснаците.“
В края на XIV век, когато падаме под турско робство, България и Англия са имали еднакво по брой население – около 2,2 млн. души. След Освобождението българският народ е 3,3 млн., англичаните са 33 млн.

Империята на злото знае как най-добре да постига геополитическите си цели проливайки чужда кръв. Тя обича да води предимно прокси войни. Пример: През Първата световна  война както може да се види в линка, метрополията Великобритания е с население от 47 милиона и почти 400 милиона в колониите, като мобилизира и участва в бойните действия с 1 милион войници, от които ... 410 000 индийци! В същата война България е срещу империята и при население под 5 милиона, успява да мобилизира 900 000-на армия!... 
.....
Планът на британците да се де-индустриализират всички съюзнически на Съветския съюз страни влиза в пълна сила след 1989 г. Целта е да се отнемат възможностите да се отбраняват отделните държави, затова националната армия на България, както и оръжейните й арсенали бяха ликвидирани...
Британските аристократи не са глутница глупаци, както са изобразявани от медиите, с чашка чай, комично. Те и техните банкери са най-кръвожадните и студенокръвни гангстери, цинични масови убийци, най-лошата колекция събирана някога. Те ще използват заболявания, революции, глад, планирани икономически бедствия, граждански войни, концентрационни лагери, атомни бомби, и масово избиване от ваксинации както тук, така и в чужбина, докато те спечелят, или докато не бъдат отстранени на сила от властта им. 
Тази широка картина около плана им за световно завоевание ще осигури рамка за разбиране на съвременните събития в очите на наблюдателните, тъй като злото вече е почукало на вашата врата, а лидерите ви са я отворили за тях.

A-young-Queen-performing-a-Nazi-salute-with-her-family-at-Balmoral
.....
Класическото определение за геноцид, е  целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група и това през вековете е ставало обикновено с жестоки методи от империите.
Живеем в 21-ви век и жестоките методи за подчинение, контрол и унищожение на народите вече не вървят. 
Мислите си, че колониализма е в миналото?
Не, той колониализма е все още тук и сега, но в днешни времена британците го практикуват просто гениално. Измислили  са перфектни съвременни много по-финни методи за постигане на имперските си цели.
Успяха да наложат английския език като световен...
Принудени сме да учим английски език, тъй като ако не го знаем в съвременния свят ще сме социални аутсайдери...
Наложиха университетите си като най-престижните в света...
Техните университети обслужват господстващата тяхна неолиберална доктрина и техните транснационални корпорации /ТНК/...
Транснационалните им корпорации владеят икономиките на бившите колонии, включително и българската...
Загрижени за бъдещето на децата си, ги изпращаме да учат в техните университети, след това да служат в техните ТНК, които да съсипват икономиката ни...
Така, доброволно им даваме децата си да стават техни еничари...
Собствените ни деца, ще им помогнат да унищожат икономиката и родината ни...
Да, пращайки в университетите им децата си, ще ги спасим, дори ще им осигурим известно благополучие, но за няколко поколения, ще обезбългарим и обезлюдим родината си. 
Според мен точно това е новата по-финна форма на бавен, постепенен и изкушаващ .... ГЕНОЦИД!!!
Великобритания е била империя на злото и виждаме, че продължава да бъде. Просто методите и за контрол в неоколониалната ера са по хитри.
.....
През 1989г. България имаше население от 9 милиона човека и недостиг на работна ръка...
Днес над 2 милиона българи са напуснали България в търсене на по-добър живот...
Засега не виждам сила и съзнание в нас българите, за да спрем този порочен процес...
Но за начало е добре поне да осъзнаваме тези процеси и накъде те ни водят.
Геноцида над народа ни си тече бавно и незабележимо и трябва да намерим начин да го спрем.
Някакви идеи?
....
Е, нека да дам и аз все пак една малка идея, как да запазим и развиваме страната си в тези жестоки неоколониални времена.
Исляма иска да завладее Европа, чрез утробите на жените си...
Единствения начин да спасим родината си май е с оръжието на противника.
Така или иначе повечето наши деца знаят английски на добро ниво.
Английския език дава достъп на българите до глобалния пазар, където бъдещето е основно за финансовия капитал и нетокрацията /софтуерните специалисти/. 
България започва да се утвължава и може да е поне регионална сила в софтуерната индустрия. Имаме и пионери които като Левски водят младежите ни в тази посока. Тук имам предвид софтуерните академии както тази на Наков. Това май е един от основните пътища за развитие на България, чрез който децат ни да работят както за себе си, така и за родината си и така тя да има бъдеще.
----------------------------------------------------------------------------

Оригинал на статията Anony, 2.3.2016,  преработена и допълнена с мисли и разсъждения на Андрей Марков
----------------------------------------------------------------------------

П.П. САЩ е съвременното продължение на Британската империя. С това не ви казвам нищо ново нали? Няма да сте изненадали, ако ви кажа, че разузнавателните им служби са навсякъде. Кой мислите е прочел първи тази статия? На снимката отдолу може да видите, че само 2 минути след публикуването на статията от къде са най- нетърпеливите да я прочетат. Може би  това са само ботове, ама ... надали.
Големите ни атлантически "братя" бдят, какво става из подопечните им територии!
Трябва да бдим и ние... какво готвят още за нас и децата ни.
--------
Мислите си, че империите са минало?
Да, класическите империи наистина са в миналото, но днес живеем в неоколониален свят, където англосаксонската финансова олигархия е оплела в пипалата си целия свят.
Ако все още не сте изяден от световната финансова олигархия, то е защото просто не ви е дошъл редът!
-----
Кратко филмче по темата: 

Evil Empire Britain

Няма коментари: