13.09.2014 г.

Ще успеят ли новите варвари да унищожат глобализма?


Старият свят умира. Умират неговите неработещи принципи и правила. 
Последната голяма идеологическа война – между капитализъм и социализъм също завърши. 
Комунистите се превърнаха в капиталисти. Осребриха мечтите си, продадоха идеалите за постове и фирми. 
Изродиха се и демократите. Вместо Държавна сигурност ликвидираха ... сигурността и държавата. 
Освободиха ни от всичко, което притежавахме. От имущество, от права и националност. 
Либералната демокрацията лиши народите наивно повярвали в нея от малкото останала му власт...
По същия път на разпад тръгна и Църквата. Православието се самоизяде, проповядвайки мир с исляма и юдаизма. Духовните ценности на християнството се подмениха с грубия вулгарен материализъм налаган от либералната идеалогия.
Политическите определения за ляво и дясно вече не са в сила. Размиха се и не е ясно кой какъв е в днешната политика? Левите защитават едрата собственост, а десницата разчита на обезверените и ограбени бедняци. Консерваторите призовават към революционни промени, а либералите искат ограничаване на личните свободи. 
Отчаяните народи със запазена национална идентичност се борят за съхранение на държавността, а държавниците водени от световните кукловоди ликвидират държавния суверенитет. 

Страната на Свободата изтребва цели народи в името на мира, хуманизма и ....либералната демокрация. 

В съзнанието на обикновенните граждани думата демокрация предизвиква асоциации  за грабеж, мизерия, безизходица, глад и ...смърт.

С последователно налаганата политика за Глобализация под знамето на либералните догми  световните кукловоди ни водят към Новия световен ред. Една планета, един закон, една религия, едно правителство.  Това искат те.

С настъпването на новата глобална епоха се налагат нови правила. Правилата се променят в съответствие с новите цели, макар Играта  на кукловодите да е все същата. 

Идеята за глобализма не е нова. Тя води началото си от Римската империя. От Пакс Романа до Пакс Американа – към старата цел за глобално господство се върви по нови пътища. Налагат се с всякакви средства и задължителни за всички норми и поклонение пред едни и същи "богове". Еднакви униформи. Еднакви вкусове и предпочитания. Еднаква храна и еднакви танци. Еднакво безверие и липса на идеали. Преяждащи патриции и умиращи от глад плебеи на които им е импутирано чувството за общностна принадлежност.

И така докато накрая дойдат варварите и цялата идилична картинка на усърдно градената глобална империя се разнесе като мъгла. 

“Историята ни учи: Америка не може вечно да остане водеща икономическа и военна сила. И когато ние отслабнем, те варварите ще дойдат и ще ни изколят – което ние безусловно си заслужихме.” – писа един прозорлив американец. 
Да, ще дойде деня на страшния съд и варварите ще ги изколят и най-неприятното е, че те не правят нищо, за да не бъдат изклани. 
Съединените Американски Щати събират омразата на народите от цял свят. Омразата неизбежно ще даде своите плодове. 
Ако добавим етническите, верските и съсловните противоречия, ако добавим моралното израждане на американското население, картината се очертава като безнадеждна...
Рухването на крепената със зъби и нокти световна финансова пирамида  е въпрос на сравнително кратко време. Това ще е рухването и на държавата САЩ. 
Ще бъдат ударени и останалите верни съюзници и приятели на Америка. Най-вероятно първо арабите ще ударят Израел. Ще бъдат ударени слугите на Долара, ще бъдат ударени предателите на своите народи. 
Не че следващите никога няма да се изродят, но споменът за случилото се ще живее дълго.
В изградения по финикийски модел свят властват старите финикийски божества. Те искат своя кървав данък. Векове наред народите безропотно поднасят пред финикийския олтар своите деца с илюзията, че “е за добро”, че трудностите са временни и хубавото предстои.
Още малко ще е така... 
Докато накрая пристигнат неподвластните на илюзията варвари и не сложат край на разложената извратена цивилизация.
Кои са обаче варварите и къде са те? 
Хилядолетният Китай, той ли е Варваринът? Не е. Китай също налага своята глобализация. Ден след ден, стъпка по стъпка. По китайски. 
Православна Русия ли? Надали.
Тероризмът? И той не е. Тероризмът е рожба и следствие на глобализма. Крайната безизходица поражда крайно отчаяние, а то на свой ред довежда до крайни мерки. Колкото повече глобализъм и либерализъм, толкова повече тероризъм. Нещо повече. Властелините на света сами дават пример за тероризъм. Като бомбардират болници. Детски градини. Селски колиби. Пътнически влакове и автобуси. Не, терористите не са новите варвари.
Варвари сме всички ние и Варваринът е във всеки от нас
Варварин е всеки, който иска да живее по свой, а не по чужд закон. Варварин е всеки, който гледа на ООН, на Световната банк/д-а и на останалите глобалистични инструменти като на далечни миражи. И е на мнение, че него тези миражи не го засягат. 
Наложеното от глобалистите безверие и равнодушие ще се обърне срещу тях и извратената им противоприродна идея. 
И тогава, въстаналите и освободилите се от контрола на глобалистите, оцелелите човешки общности ще започнат да сътворяват свои собствени светове. Различни един от друг, многообразни. Взаимно необвързани. Самостоятелни. Варварски. 
Това ще е краят на идеята за глобализма, защото този път споменът и поуката ще останат.
Да, глобализмът ще се провали. Глобализмът вече се проваля. 
На негово място идва глобалният национализъм. 
Нашата задача е да формулираме неговите закони. Да проправим пътя му. Сега ние тръгваме... 
И когато всеки народ заживее по свой закон, тогава ще сме извървели своя път. Едва тогава ще можем да кажем, че сме спасили народите си от самоубийственото сливане и човешката Раса от глобалната гибел. 
После вероятно ще дойде нещо друго. Винаги идва нещо ново. Но ние ще сме постигнали главното – ще сме предотвратили прекъсването на Човешкия Път. За постигането на тази цел си заслужава да живеем.

По идея на Ангел Грънчаров-Елтимир
Прерабатка на идеята: Андрей Марков

Няма коментари: