19.09.2010 г.

Какво повечето хора не предполагат за милионерите?



Въпреки че да си милионер в днешно време не е това, което беше някога, не е никак лесно да стигнеш до този статут. 
През 2009 година в САЩ е имало 7.8 милиона домакинства с активи за над 1 млн. долара. Това са немалко хора. Някои от тях живеят скромно и не се набиват на очи. Всъщност много от милионерите живеят без да натрапват богатството си на околните. Когато се чуе думата „милионер“, хората си представят яхти, безгрижие, скъпи дрехи и коли. Това обаче не винаги е така. 
Вижте няколко неща, които може би не знаете за милионерите: 
1. Те харчат по-малко, отколкото печелят. Докато средностатистическият американец изплаща куп неща, които е платил с кредитната си карта и иначе не би могъл да си ги позволи, милионерите не харчат повече, отколкото печелят. 
2. Те знаят, че търпението е злато Не се става милионер за една нощ. Много от тези хора са чакали цял живот, за да могат на средна възраст (и дори по-късно) да се радват на стабилна банкова сметка. 
3. Когато ви покани в скромната си къща с три спални, ще ви почерпи с обикновено кафе, а не със Starbucks Това, че може да си купи къща с 10 спални, фитнес и киносалон не означава, че ще го направи. Много милионери живеят в къща с 3 спални и 2 бани, което за техния стандарт е малко. Може би някои хора ще ги помислят за стиснати. Но знаете ли? Вижте точка 4. 
4. Една друга отличителна черта на богатите е, че не им пука дали ги мислят за стиснати! 
5. Плащат задълженията по кредитната си карта всеки месец Както казахме и в точка 1, те знаят, че ако не могат да платят за нещо в брой, значи не могат да си го позволят и точка. 
6. Знаят, че не трябва да имат дългове Милионерите знаят, че парите не купуват щастие. Това, което търсят е финансова свобода, а за да я имат, те не трябва да имат дългове. 
7. Знаят, че парите са като малко дете – не могат да се грижат сами за себе си и имат нужда от добро управление. 
8. Чудят се защо работите нещо, което не харесвате Въпреки че е възможно да забогатеете, докато правите нещо, което не ти харесва, това се случва рядко. 
9. Знаят колко е важен планът Милионерите знаят, че е възможно да се забогатее без план само с много голяма доза късмет. Виж още: В коя държава има най-много милионери? 
10. Имат големи цели Успелите хора не се страхуват да мислят мащабно. 
11. Знаят, че трябва да се работи здраво С времето те са научили, че с работа могат да се компенсират много финансови грешки, а всички правят грешки. 
12. Застраховат се Всичко се случва, за това те сключат застраховки и план Б. 
13. Знаят, че времето принадлежи на младите Те са започнали да спестяват още преди да навършат 30 години. 
14. Не можеш да похарчиш това, което не виждаш Използват опции за автоматично изваждане от заплатата им на вноски по пенсионна осигуровка, заделят така и за спестявания. 
15. Не им е необходимо да работят Всичко, което имат, е платено отдавна – те не изплащат къща или кола. 
16. Не се впечатляват от скъпата ви кола Не може да ги впечатлите с това, че карате скъпа кола или живеете в огромна къща (която не можете да си позволите, а те могат). 


Няма коментари: