21.04.2014 г.

Швейцария – пример за националната сигурност на България


Петстотин години, швейцарците са останали въоръжени и неутрални, опасни за всеки нашественик . Популярна мъдрост твърди, че Швейцария не разполага с армия или крепости, Швейцария е една армия, самата държава е крепост.  На Алпите  естественото им състояние е крепост,  по модел на непревземаемите места на афганистанските терористи,  шиптъри  или чеченци.  В Швейцария, са изградени хиляди, някои от които огромни ,  макар невидими военни подобрения, дълбоко в планината.

Първите железопътни линии и тесните  пътища ,  споходили  за много от първите  укрепления в Швейцария, още през 1885г, а години по-късно, по време на първата световна война, те биват изцяло реновирани и увеличени .  Всеки един военен стратег,  днес би настръхнал при мисълта, че трябва дори да се опита  като окупатор на днешните швейцарски Алпи. Всяка армия нашественик, която ползва същите тези пътища и железопътни трасета , за транспортиране на армия, техника и въоръжение, е застрашена  от хилядите подобни бункери и укрепления, за които не се знае точния брой, а голяма част от тях, все още са военна тайна. Интересното в швейцарския модел, за разлика от  други страни, които също разполага със стотици бункери е ,  че по с нищо укрепителните и защитни позиции, не развалят пейзажа и са прекрасно замаскирани, с всякакви естествени за местната архитектура и природни  пейзажи –  камуфлажи.  Много хора са на мнението, че това е и до ден днешен,  е генезиса , запазил Швейцария силна и независима страна, а именно , непревзеaмоста й.
Общи оценки показват, че са над  20 000 вградените отбранителни позиции.  Като по-голямата част, са противотанкови.  В апогея си, Швейцария се е ограничила само 400 тежки артилерийски инсталации, 600 противотанкови инсталации пистолет, 1800 с картечници , 2000 командни пунктове или казарми.
2
Последните държавни инвестиции в тези укрепления, днес се ползват  с най-голям интерес от по-любопитните. Те са надграждани и увеличавани като вътрешна площ , през далечната 1939г, по времето на втората световна война. Когато са изградени и най-големите бункери и бомбо-убежища. Едни от които са се помещавали до  50танка, готови да изскочат изневиделица от недрата на планината,  други за да съхранят живота от ядрена атака, на десетки хиляди, а трети, като цели казарми (готови 1 800 войници през шест месеца обсада), със собствен генератори и съоръжения (на места водноелектрически централи са построени изцяло вътре планините).

Планът е бил, в случай на германска инвазия, швейцарската армия да се мобилизират  много от населението, което до ден днешен се слави, че доста трудно дава гражданство  и да се оттегли в централните Алпи, където те ще отрежат железопътните връзки между Германия, Италия и Франция от отпадане всеки надлез върху релсите и всеки опит да разчистят отломките . Експлозивите са буквално вградени в инфраструктура, само с детонатори липсват.  Военните имения по-късно  продължават да бъдат подобрявани, печелейки филтриране на въздуха и налягането да се подържа радиоактивна дори атмосфера отвън. Първоначално целта е била да се предотвратят масови цивилни жертви, наблюдавани в германските градове в края на войната. След  1963 г, са направени модернизации с акцент  бомбо-убежищата,  задължително да са устойчиви и на ядрена война:  Изискването за всяко жилище да има подслойни изградени нива, срещу ядрена атака, се „ОБЛЕКЧИ“, едва  през 2011 година. 
1
Швейцарската армия,  отдава част от съоръженията под наем,  два като ултра-сигурна,  на ядрени атаки дори центрове за данни.  В  тези капсули на времето, се съхраняват включително Rosetta за PDF, JPEG, Java, HTML, и MOV файлове, съхранявани на почти всеки компютър формат от дискети на Blu-Ray.
Разбира се, това са само нещата, които знаят. Без значение колко са разсекретените, без значение колко  оголени скали ,  обрасли с мъх,  нежеланите гости ще трябва да гледат с подозрение. Може би швейцарците се смеят по целия път до банката, когато туристи смятат, че купчината камъни на снимката по-горе, е крепост с гаубица, а не в действителност нечия  плевня  или къща.  Парадоксално за мнозина, но Алпите винаги са си били еднакво непревземаеми, защото никой не знае, какво всъщност се крие вътре в тях и къде.
Но нека се върнем в своята родина, в нашата реалност!
По всичко си личи, че в Швейцария има далновидни и добри управници от край време, това тя ни го засвидетелства по всички възможни параметри, от които се вълнува българина, правейки непрестанно сравнения, между родината си и ДРУГИТЕ.
Турците почти са обявили Родопите за част от Турция! Това доста биха казали,  по модел на 20 г. „папагалстване“ против националната сигурност, че е някакво етническо подкокоросване, но не е, по-скоро е събуждане. Трябва да си малоумен да го отричаш. За тях всичко е въпрос на време, дали утре или след 10-20г, анализатори от САЩ и Русия, прогнозират, че това ще е факт до 2050 г. – а именно, че  териториалната цялост на България, ще бъде нарушена. Мен ако питате, засега просто се съобразяват с ЕС. Но ако се разпадне? Готови ли сме да заложим държавата си, а почти 1500 г. история на някакъв икономически съюз, траел по-малко от век?
1
Както сме член на НАТО и то обезоръжен, а Родопите са „турцизирани“ почти напълно, лесно могат да режисират силен етнически конфликт. А сетне и референдум за отцепването на голяма част от южна България, като автономия, преди сливането и с Турция. А турската армия, привидно – добронамерено за целият свят, с помощта на същата тази американска пропаганда,  ще навлезе в български територии преди това, под формата на умиротворители в етническият конфликт, поставяйки местни власти, способни да си лобират за автономия и референдум, сетне за сливане с Турция естествено. Толкова лесно ще стане това, че не е истина, пример за което е Албания, Косово, част от Македония също в близко бъдеще и т.н.  Па защо не дори и Крим? Или си мислите, че Турция няма да направи точно това?  Жалко, че имаме толкова глупав и наивен народ, няма кой да пази границите, външна граница на ЕС, и защо не ни приемали в Шенген, и питат, като те по 100 си влизаха неканени, през точно това, на което не знам кой все още му вика граница.

Но хипотетично , вместо за подслушване по 100 млн. годишно,  или да изливаме стотици милиони на Локхийд за ремонт на 3-та употреба Ф16 /модел от началото на 70-те/ ако се дават 3-4 г. по 100 млн. за друго,  щяхме повече да сме защитили националната си сигурност, отколкото някои народи без високи надморски височини, не биха се справили и с милиарди инвестиция и милиони население в повече. Родопите са стратегически доста добра позиция, против каквито и да е чужди намерения, а този който я окупира навреме, е непобедим. Днес, Ердоган, който умело се справи  със съпротивата в собствената си страна, от гледна точка на пропаганда  и  подкрепян от дезинформационно – пропагандният апарат на американците, изби дори част от своя народ по време на протестите и вкара стотици журналисти и адвокати дори, освен поредната доза военни и опозиция, в затворите,  без съд и без присъда!  А сега,  вече и резките протести с големи тълпи против него са пред изчезване. Туй като в Турция, независимо от решението на съда и социалната мрежа Фейсбук, дори там спира да функционира. Т.е. тази точка на кипене на тълпата „протестъри“, този „типинг-пойнт“, с който служителите на чичо Сам се опитаха да извършат майдански преврат и тук, още миналото лято, спира да функционира. Тук за щастие хвърчаха само няколко павета от приготвените след инструктаж на купчини в София, не се стигна до коктейлите молотов и снайперисти.  Неща, които щяха да се радват и на дадена медийна подкрепа от „журналисти“ и „новинари“, като тези близки на US embassy, техни служители дори, ако проследим законните им хонорари от US фондации и неправителствени организации. Служители от четвъртата власт, която не е да няма тежест днешно време. А те обслужват интереси, плюещите тук яко национализма и патриотизма, финансираните от САЩ: блогъри, „протестъри“ и новинари – папагали и политици за съжаление, за които масите остават с претъпено съзнание. 
2
Но нека се върнем на темата.  Там /в Родопите/. трябват 2-3млн кубика бетон, за още 5-10хиляди  бункера поне и етнически българи в тях само. Това са най-малко  300млн.лева, точно колкото ще струват 10-15броя  30годишни F16  инвестиция, а  зелените терористи,  да си траят с оглед националната сигурност на страната.
Бункери могат да се направят и към всяка една къща в Родопите, като допълнително помещение за ползване от фамилията.  Държавата и кметствата, могат с един закон да раздадат безвъзмездно хиляди изоставени къщи и държавна земя. Изоставени имоти и земя, публични такива  на българи, ако са грамотни и склонни да заживеят там за постоянно, ако се върнат от чужбина или преместят от големия град и си плащат редовно данъците и сметките, е поне капка надежда, на фона на втория най-голям страх и факт за съжаление на българина – демографският ужас, в който живеем . Преференции, под формата на безлихвени и нисколихвени кредити и субсидирано – бързо и евтино строителство на домове в тях райони и създаване на военни поделения и цивилни работни места.  Както и за сметка на държавата изграждането към всяка една къща бункер. Не става дума за много м2, а за 25-35м2 бункери с различно предназначение, едни картечни, други оръдейни, трети за скривалища на цивилно население. Държавата може да си позволи да направи хиляди бункери, като Швейцария  и Албания . А тези помещения в мирно време да се ползват за всичко от домакинствата, до евентуална мобилизация, когато цивилно население или не, би сменило тяхното  предназначение.  Говорим си за 300млн.лв ,и неизползваеми имоти, следствие на които ще има десетки хиляди завърнали се етнически за предпочитане българи,както и справяне от части с големия проблем – демографската криза, след завръщането на част поне, от онези 1-2млн българи в чужбина.  Но имаме ли държавници за тази цел? Но да отричаме фактите, подсказващи ни, че България няма да е с тези си граници,  близките няма и 35 г., на фона на 15вековнаат й почти история ,  не е лудост или параноя,  а нещо съвсем нормално,  което ще стане факт, по модел на циганизацията, която беше отричана 90-те.
Автор: Б. Максимов

Няма коментари: